Pages

torstai 25. elokuuta 2016

PERINTEINEN OMENAPIIRAKKA

Ystäväni saapui tervehtimään perheemme uusinta tulokasta eli pian 3 kk täyttävää tyttövauvaamme ja nautiskelimme kahvin kera tällaista Hellapoliisin sivuilta löytynyttä omppupiirakkaa. Modasin ohjetta vain sen verran että korvasin tavallisen valkoisen sokerin intiaanisokerilla, lisätietoa inkkarista löydät täältä.



4 munaa
3,5 dl intiaanisokeria (tai 3 dl tavallista valkoista)
4,5 dl vehnäjauhoja (korvasin 1 dl vehnäjauhoja samalla määrällä mantelijauhetta)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
100 g) voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja voisula.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 13 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti