Pages

tiistai 27. tammikuuta 2015

IHAN MAAILMAN PARAS KARPPILEIPÄ



Tein lapsille iltapalaksi Ruispaloja juustolla.No johan siinä kehkeytyi ihan jäätävä leivänhimo, kuola suupielistä noruen kyttäsin voilla ja Oltermannilla kruunattuja palasia jotka matkasivat tasaiseen tahtiin rakkaan jäklikasvuni pieniin vatsoihin. Ketoosi ei ole tavoitteeni mutta tästä huolimatta en halua tehdä lähempää tuttavuutta leivän kanssa. 
Tästä riemastuneena tartuin toimeen ja tekaisin oman ehdottoman suosikkini, mantelileivän. Ohje jälleen kerran alunperin kotoisin karppifoorumin reseptiosiosta. 




MANTELILEIPÄ

2 munaa 
2 rkl rahkaa tai partaäijää
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1, 5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl sesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta

Vatkaa munia kevyesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää viimeiseksi juustoraaste. Muotoile 5-6 kakkaraa pellille leivinpaperin päälle ja anna levätä kunnes uuni on lämmennyt 225 asteiseksi. Paista kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti