Pages

tiistai 27. tammikuuta 2015

VIIKON YLLÄTTÄJÄ: RAAKASUKLAA!Jos on suunnitellut tekevänsä vain karppileipää, saattaa kuitenkin löytää itsensä raakasuklaahommista! 

Ex tempore- kokeiluun pääsi siis ystävältä jouluna lahjaksi saatu Leaderin raakasuklaapaketti, jossa siis valmiina koko setti suklaan valmistamiseksi eli neitsytkookosöljy, suklaajauhe ja agavesiirappi. Ohjeet olivat kuvineen vähintäänkin tyhjentävät joten hieman söhlömpikin kokki pysyy mukana menossa :)

Ensimmäiseksi sulatettiin kookosöljy vesihauteessa:


Seuraavaksi lisättiin sulatettuun öljyyn jauhepussin sisältö sekä agavesiirappi:
Ja kiponhan ei siis enää tarvitse olla vesihauteessa, jonka myös itse huomasin hieman myöhemmin :D Seuraavaksi sitten vispilällä komiasti sutkuttaen ohjeen mukaan "tasaisen kiiltäväksi seokseksi". Aikansa sutkutettuani hoksasin että kas, jauhe ei ollutkaan tasaisen hienojakoista vaan siellähän olikin sattumia seassa! Joten aika kauan olisi saanut sutkutella että seos olisi tosiaan ollut kauttaaltaan sileä! Seuraavaksi ohjelmassa kuitenkin ehdottomasti sotkuisin osa koko projektia eli pikkuvuokiin annostelu ja tuloksena lopulta pikku porsastelujen jälkeen komea annos raakasuklaaherkkuja! Niin ja yksi kappale sottaantuneita keittiön mattoja...

Maku oli mielestäni yllättävän pehmeä ja kivalla tavalla jopa vähän suolainen (jauheessa oli mukana siis myös ruususuolaa). Ehkä parasta näissä on kuitenkin se, että jo kahdella pienellä suklaabiitillä saa tyydytettyä akuutin makeanhimon! Vaikka jauheessa oli mukana kaikenlaista hieman eksoottisempaakin settiä, oli lopputulos kuitenkin oikein onnistunut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti