Pages

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

SPIRULINA, VIHREÄ VOIMAJAUHE

Työkaverin innostamana ostin spiruliinaa jauhemuodossa. Enemmän ja vähemmän säännöllisen muutaman viikon käytön jälkeen en kyllä huomannut minkäänlaista vaikutusta. Työkaveri puolestaan kehui huomanneensa piristymistä ja muutenkin reipasta fiilistä tämän superfoodin aloittamisen jälkeen.Sekoittelin teelusikallisen jauhetta appelsiinimehuun ja tempaisin huiviin jossain vaiheessa päivää. Maku oli jotain nurmikon ja kaislikon välillä eli ei ihan herkku makuelämys mutta mehun kanssa jokseenkin siedettävä. En osaa sanoa miten maku puskee läpi vaikkapa smoothiessa mutta väri ainakin on niin hallitseva että myrkyn väriseksi vetää kyllä ihan kaiken! Spiruliinaa on tarjolla tabletteina, joita kuitenkin kuulemani mukaan joutuu ottamaan aikamoisen määrän jotta tarvittava päiväannos täyttyy.

En aiemmin osannut oikein yhdistää spiruliinaa ja pahoinvointia kunnes tänään päivän jauhe-mehushotin otettuani sain jälleen tehdä tuttavuutta vessanpöntön kanssa. Noin tunti spirulinan ottamisen jälkeen alkoi yllättäen pahoinvointi, joka kulminoitui oksentamiseen. Päivä oli ollut siihen asti ihan normaali syömisineen ja juomisineen joten syyllistä ei tarvinnut kaukaa hakea. Loppujen lopuksi aloin yhdistellä edellisten viikkojen lukuisia äkillisiä pahonvointikohtauksia ja tajusin niiden mitä todennäköisimmin johtuneen spiruliinasta. Tässä kohtaa voisi varmaan todeta että aikamoinen pässi kun ei aikaisemmin osannut näitä ynnätä mutta sopivasti samaan saumaan osui koko perheen tavoittanut vatsatauti joten oli vaikea sanoa johtuiko pahoinvointi itsellä siis vatsataudista vai spiruliinasta. 

Nyt saa kuitenkin spirulina omalla kohdallani jäädä käyttämättä. Jos tämän elimistön puhdistusreaktion hinta on useita tunteja kestävä pahoinvointi ja oksentaminen, saa viherjauhe pysyä purkissaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti