Pages

keskiviikko 10. tammikuuta 2018

SIENIÄ JA SYNTEJÄ ELI KANTARELLI-PEKONIPIIRAKKA

Kun yhdistetään metsien ehdottomasti paras sieni ja lähes joka ruokaan sopiva syntinen herkku, saadaan aikaiseksi täydellisyyttä hipova kombo! Sienet ovat äidin rakkaudella kotimetsästä keräämiä ja tänään ne pääsivät pakkasen kylmyydestä pekonin kanssa uuniin piirakan muodossa! Ohje on alunperin Hellapoliisin mutta olen tehnyt siihen pieniä muutoksia matkan varrella:



Pohjaa varten tarvitset:

100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:

1 pkt pekonia
3 dl silputtuja kantarelleja
200 g paprika-chilituorejuustoa
2 munaa
Metsä mix tai vastaava mausteseos

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi. Painele piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 asteessa 10 min. Paista pilkottu pekoni kuumalla pannulla ja lisää sienet.




Lisää lopuksi tuorejuusto sulamaan pannulla. Lisää munat ja sekoittele sekaisin.
Kaada esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 30 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti