Pages

lauantai 9. huhtikuuta 2016

MOSKOVAN PATA

Pataruokakokeiluista innostuneena pyöräytin lauantaipäivän päivälliselle tällaisen stroganoff-tyylisen liharuoan. Paistoaikaa ei liene pahitteeksi vielä pidentääkin, itse pidin tuon kaksi tuntia ja liha oli tämän jälkeen oikein mureaa ja maustunutta. Lisukkeena nautimme riisiä mutta varmasti menisi hyvin kokoperunoiden tai soseenkin kanssa :)

Moskovan pata

1000 g naudan paistilihaa kuutioituna
 2 sipulia
2 suolakurkkua
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl vehnäjauhoja
lihalientä
1/2 pkt Aurajuustoa
1 prk smetanaa
pippuria myllystä

Paistamiseen:
voita

Kuori ja hienonna sipulit. 

Kuutioi suolakurkut.
Sulata pannulla voita ja kuullota sipulit.
Lisää pannulle suolakurkkukuutiot ja hunaja, ja jatka paistamista vielä n. 5 min. 
Siirrä sipulit ja suolakurkut pataan. 
Ruskista pannulla lihakuutiot pienissä erissä ja siirrä ruskistetut lihat pataan. 
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoita joukkoon lihalientä niin, että ainekset juuri peittyvät. 
Murustele pataan aurajuusto ja lisää joukkoon myös smetana. 
Mausta pippurilla. Peitä pata kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 tunti. 
Poista kansi ja anna padan olla vielä uunissa 150 asteessa 1 tunti., kunnes pinta saa vähän väriä ja kastike sakenee. Ota pata uunista ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti