Pages

maanantai 15. kesäkuuta 2015

PARHAISTA PARHAIN RAPARPERIPIIRAKKA

Takana on kuin onkin jumalattoman pitkä blogitauko. Elämään on mahtunut työpaikanvaihdoksia perheen molemmilla vanhemmilla, sairastavia lapsia ja muutenkin ihan sitä arkielämän hulinaa joten blogille ei olekaan aikaa liiemmin lohejnnut :/

Ruotuun palaamisen kunniaksi julkaisen nyt ihan superihanan raparperipiirakan ohjeen! Pihassa raparperit ovat nyt parhaimmillaan ja siitäkös se jauhopeukalo riemastuu :) Ohje on alunperin kotoisin Maku-lehden sivuilta. Leipaisin joskus kyseisen piirakan jälkikasvun synttäreille ja suosio oli suuri, sain jaella ohjetta joka suuntaan vielä pitkälle jälkeenpäinkin!



Ja nyt asiaan :)

MURUSEOS:

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

POHJATAIKINA:

2 dl piimää
1 muna

TÄYTE:

10 dl raparperia
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria


Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti