Pages

torstai 14. toukokuuta 2015

Äitienpäivän mustikka-juustokakku

K-kaupoista löytyvän K-ruokalehden ohjeet ovat useimmiten olleet suoranaisia löytöjä. Sekä ruoka- että leivontaohjeista on monen monta kertaa löytynyt helppoja ja hyviä eväitä. Äitienpäivänä meillä kokeiltiin ja hyväksi havaittiin tämä mehukas juustokakku. Itse olen yleensä enemmän jäähdytettävien kuin paistettavien juustokakkujen ystävä, mutta hyvää tämäkin oli :) Niin ja kuten kuvasta näkyy, kokeilin ensimmäistä kertaa marmorointia :D Vaatinee vielä hieman harjoitusta!





Pohja:

200 g digestivejä
75 g voita

Täyte:

500 g rahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta
1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti