Pages

torstai 25. kesäkuuta 2015

RAPARPERI-KOOKOSPIIRAKKA





Raparperi ja kookos ne yhteen soppii, ainakin meikäläisen mielestä :) Ohje tähän tuotokseen löytyi Yhteishyvän ruokasivuilta hetken kestäneen googlettelun jälkeen. Piirakasta tuli muuten oikein hyvän makuinen kombo makeaa ja hapanta, ainoastaan alkuperäinen paistoaika ei mielestäni ihan riittänyt raparpereiden pehittämiseen ja keskiosan pohjan kypsyttämiseen. Vuokana käytin tällä kertaa ihan perusmallista teflonpiirakkavuokaa. Kylkeensä piirakka kaipaa sitten ehdottomasti joko vaniljakastikkeen tai -jäätelön, en oikein itsekään osaa sanoa kumpi on oma suosikkini :)

Murotaikinapohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
0,8 dl sokeria
2 tl kanelia

Päällys:

100 g pehmeää voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria


Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle. Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.  Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti