Pages

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

SUKLAAJUUSTOKAKKU

Eilen oli leivontapäivä. Tosin jos saisin päättää, leivontapäivä olisi mahdollisimman usein ja vaikka ihan joka päivä! Ikävä kyllä leipomuksilla on tapana kertyä lanteille, joten turvallisinta pysytellä ihan vaan yhdessä baakkelssipäivässä per viikko :)

Tämä kakku oli yksinkertainen, helppotekoinen ja mikä parasta, hyvänmakuinen :) Ohje on alunperin kotoisin muistaakseni K-ryhmän Ruokalehdestä, mutta tein siihen ihan vähän muutoksia matkan varrella.



-Pahoittelut järkyttävän huonosta kuvasta...-



Pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
2 rkl kahvia

Täyte:

2 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohu- tai vispikermaa
180 g appelsiinituorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua

Hienonna keksit monitoimikoneessa ta käsin. Lisää voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos päälle ja nosta jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä n. 10 min. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään suklaa, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita.
Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Kakun voi myös pikahyydyttää pakastimessa noin puolessa tunnissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti