Pages

perjantai 27. helmikuuta 2015

Hiihtoloma Tahkolla

Vietimme tällä viikolla ihan koko perheen voimin hiihtolomaa Nilsiän Tahkovuorella. Vuokrasimme mökin Tahkon Keskusvaraamon kautta ja kaikki sujui ongelmitta siitäkin huolimatta että hajamielinen mieheni unohti aluksi maksaa sähköpostiin tulleen laskun ja varaus peruutettiin :) Muutamalla puhelinsoitolla homma oli kuitenkin pian hallussa ja perhesopukin jälleen taattu!

Mökki sijaitsi Teerenpolulla muutaman kilometrin päässä rinteistä ja "keskuksesta". Saavuimme paikan päälle vasta lähempänä iltaseitsemää, joten avaimet sai hakea Keskusvaraamon loistavasti suunnitellusta 24h-avainkaapista numerokoodilla. Mökkikompleksi muodostui kolmesta mökistä, jotka olivat yhteydessä toisiinsa varastojen kohdalta. Meidän mökkimme sijaitsi kolmantena eli metsän puolella joka mahdollisti vapaan mellastamisen lasten kanssa pihalla kun ei tarvinnut turhaan pelätä autoja, moottorikelkkoja tai muita vaaroja. Vaikka naapurissa oli koko ajan toinen lapsiperhe, ei meluhaittoja todellakaan ollut. Ainoastaan portaissa liikkuminen ja saunominen kuuluivat läpi toiseen mökkiin, hiljaisempaa siis kuin keskiverto-rivitalossa :)

Mökin varustelu oli mielestämme riittävä ja sisustus viihtyisä. Yleensä lomamökit on sisustettu vähintäänkin vaatimattomasti tai ainakin halvasti, mutta tällä kertaa viihtyisyyteen oli mielestäni panostettu. Keittiön varustelu mahdollisti ruoan laittamisen ilman puolivalmisteiden tai einesten käyttöä, kaikki tarpeellinen paistinpannuista soppakauhoihin löytyi kyllä kaapeista. Astioita oli nelihenkiselle perheelle aika vähän, joten astianpesukonetta sai kyllä pyörittää lähes päivittäin. 

Pieni miinus löytyi siitä ,ettei yläkerran makuuhuoneen ikkunoissa ollut ollenkaan verhoja. Itse olen fiksoitunut verhoihin ja esimerkiksi muuton yhteydessä verhot on saatava ikkunaan jo ihan heti ensimmäiseksi ettei vaan tarvitse käydä nukkumaan ilman verhoja! Muistanpa muutamaankin otteeseen viritelleeni ikkunaan lakanoita verhotankojen puuttuessa :D No nythän sitten nukuttiin koko viikko ilman verhoja, tiukkaa teki mutta menihän se kun oli pakko! Verhojen uupuminen kummastutti myös terassin oven kohdalla, etenkín kun muissa olohuoneen ikkunoissa oli verhot... 

Tahko tarjoaa perinteisten rinnehuvien lisäksi monipuolisia aktiviteetteja myös muista lajeista innostuneille. Mieheni kävi pontevana poikana hiihtelemässä, itsekin olin hiihtimet mukaan pakannut mutta kiitos lähes viikon kestäneen vatsataudin en ladulle kyennyt. Esikoisen laukusta löytyivät myös sukset sekä luistimet mutta poika ilmoitti jo heti kärkeen että "Minä en sitten hiihdä enkä luistele!". 
Lasten kanssa kävimme pulkkamäessä, joka olikin rakennettu jäälle heti rinteiden alapuolelle. Samassa yhteydessä oli myös napakelkka, joka tuntui olevan pikkuväen suosiossa, mukaanlukien meidän perheen kääpiöt :) 
Suojainen piha mahdollisti lumen kanssa meuhkaamisen myös mökin edustalla, joten aina ei edes tarvinnut lähteä erityisesti liikenteeseen. 

Ehdoton yllättäjä oli Tahko Farmi. Kyseinen kotieläinpiha vaikutti ulkopuolelta kovin vaatimattomalta ja olimmekin jo lähes kääntymässä kannoiltamme. Osallistuimme kuitenkin ohjatulle kierrokselle, jossa eläintenhoitajanainen kertoi kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti eläinten elämästä farmilla. Lapset (ja aikuiset) saivat osallistua syöttämiseen ja ja eläimet päästettiin jopa vapaaksi rapsuteltavaksi. Ryhmä oli sen verran pieni, että kaikki lapset voitiin ottaa yksilöllisesti huomioon ja kysymyksiä sai esittää kesken kierroksen. Itse arvostin sitä, että meidän perheen lapset jotka olivat nuorimmasta päästä, eivät silti joutuneet varjoon vaan eläintenhoitaja piti osaltaan huolta ettö hekin pääsivät syöttämään isojen lapsten välissä. Lapset olivat luonnollisesti ihan innoissaan. Farmin lajistoon kuuluivat mm. lehmät, ponit, hevoset, alpakat, kanat, kukot, kanit, ankat, lampaat, vuohet, minipossut jne jne. Lisäplussaa on annettava vielä siitä esikoisemme sai bonuskierroksen lehmien aitaukseen eläintenhoitajan kanssa ja vielä hoitajan sylissä matkustaen vaikka varsinainen kierros oli jo loppunut. Esikko siis ilmaisi kovaan ääneen pettymyksensä siihen, ettei lehmiä kuulemma katsottu ollenkaan :D 
Suosittelen siis lämpimästi Tahko Farmia ja etenkin ohjattua kierrosta kaikille lapsiperheille!

Kotimatkan varrella poikkesimme vielä Siilinjärvellä Fontanellassa polskimassa. Meillä molemmat nassikat ovat vielä uimataidottomia, joten arvostimme sitä, että paikka oli suunniteltu varta vasten lapsiperheille. Pikkuväelle soveltuvia altaita oli useampi ja nekin joissa oli enemmän vettä, olivat syvyydeltään vain 1,5 m. Lasten kanssa turvallinen oleskelu oli siis mahdollista myös näissä altaissa varisnkin kun altaat viettivät loivasti. Fontanella ei ole enää ihan uusi, mutta mielestämme paikka oli iästään huolimatta viihtyisä ja siisti. Myös palvelu oli ystävällistä. Lähtiessämme takapenkillä istui kaksi kosteatukkaista, ryppysormista mutta onnellista nukkuvaa lasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti