Pages

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

POLAR LOOP-AKTIIVISUUSRANNEKE

Hairahdin ihan vaan heräteostoksena ostamaan Polarin aktiivisuusrannekkeen. Olin jo aikaisemmin lueskellut netistä erinäisiä kokemuksia kyseisestä tuotteesta ja eiväthän nuo niin kovin mairittelevia olleet. Kaikesta huolimatta halusin ihan itse kokeilla laitteen koukuttavuutta :)

Heti alkuunsa aparaatti vaati hieman askartelua. Hihna oli leikattava oman kokoiseksi. Paketissa ei ollut mukana minkäänlaisia ohjeita, joten ihmettelin hetken aikaa miten löysäksi ranneke olisi tarkoitus jättää. Myöhemmin kuulin ystävältäni jättäneeni rannekkeen aivan liian löysälle, joten tulkinnanvaraa tässä asiassa on. Leikkasin ranneketta myöhemmin vielä lisää ja nyt liikutaan jo siinä rajalla, että ranneke välillä vähän ahdistaa ja ärsyttää. Onneksi siltä varalta että rannekkeen saksii innokkaasti liian lyhyeksi, voi kuukauden sisällä ostopäivästä Polarilta tilata uuden tilalle.

Rannekkeen antamat tulokset herättävät välillä jonkin verran ihmetystä. Esimerkiksi aamulla herätessä ranneke saattaa väittää askeleita kertyneen jo 750 vaikkei takana olisi vessareissua kummoisempaa ponnistelua. Myös kalorimäärät ovat ajoittain kummallisia, aamulla heti korkeita lukemia ja illalla taas kokonaiskalorimäärä on kovin vaatimaton päivän toiminnallisuuteen verraten. Aktiivisuuspalkki tuntuu täyttyvän normaaliin tapaan. Inhottava puoli aktiivisuuden mittaamisen suhteen on se, ettei ranneke tunnista kaikkia liikuntalajeja. Menin tänään pyörällä töihin lähes 10 km matkan edestakaisin, mutta mittari ei tähän millään tavalla reagoinut. Tähän tarkoitukseen tulisi siis ilmeisesti ostaa sykevyö. Itselläni moisen kapistuksen ostaminen tuntuu aika turhalta kun Polarin FT60-sykemittarikin kaapista löytyy ja treenikerroille tämä laitetaan sykevöineen kellottamaan harjoitusta.

Ranneke ladataan mukana tulleen piuhan avulla suoraan tietokoneesta ja samalla ranneke tyhjentää tietonsa tarkemmin tarkasteltavaksi koneelle. Itselläni akku kesti vain muutaman päivän ympärivuorokautisen käytön ja se on mielestäni aika vähän. Ranneke keskustelee myös Bluetoothin kautta iPhonen kanssa, mutta Polarin appsissa tuntuisi olevan aika paljon paranneltavaa,

Pieni mutta kätevä ominaisuus varsinkin näin pienten lasten äidille on kello. Yöaikaan tulee usein heräiltyä lasten takia ja tuolloin on kätevää tarkastaa rannekkeesta kellonaika ilman että tarvitsee kaivaa puhelinta tms vempelettä esille. Siis jos pitää ranneketta yöaikaan unta mittaamassa!

Kokemukset eivät siis ainakaan vielä ole kovinkaan positiivisia mutta annetaan nyt kuitenkin avoimin mielin Polarille vielä mahdollisuus näyttää karvansa tsemppaajana ja motivaattorina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti