Pages

perjantai 13. maaliskuuta 2015

KAALILAATIKKO

Kaalilootaa tuli tehtyä jo kasvissyöjäaikoina melkoisen usein soijarouhemuodossa mutta nyttemmin ihan perinteisesti jauhelihalla höystettynä. Hyviä molemmat versiot mutta tässäpä lihallinen versio kyseisestä klassikosta :)





1 1/2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 sipuli
1 kg keräkaalia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 rkl öljyä
1 rkl siirappia
4 dl lihalientä

Keitä riisiä kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi kaali. Paista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti