Pages

torstai 12. helmikuuta 2015

Juoksukärpäsen purema

Aloitin juoksuharrastuksen muutama vuosi sitten tasolta nolla. Treenasin tämän
http://www.pori.fi/material/attachments/hallintokunnat/vapaa-aikavirasto/liikunnanohjaus/5twOyf7LV/juoksuohjelma_11vkoa.pdf
ohjelman avulla menestyksekkäästi 10 kilsan kuosiin. Saavutettuani tavoitteen olin kuitenkin ihan uskomaton pässi ja lopetin säännöllisen juokuharjoittelun "ennalta määrittelemättömäksi ajaksi". Kynnys seuraavaan treeniin olikin suuri. En uskonut pystyväni kovinkaan hienoihin saavutuksiin treenitauon jälkeen, joten en halunnut edes yrittää. 

Jokin juoksuharrastuksessa jäi kuitenkin hyvällä tavalla kaivelemaan ja palaan aina uudelleen lenkkipolulle, milloin minkäkin virikkeen saaneena. Virikkeenä saattaa yhtä hyvin toimia telkkarissa nähty juoksupätkä tai ihan vaan jonkun muun harrastajan kanssa käyty keskustelu. Ja siitä se ajatus sitten aina lähtee. Ja lenkille täytyy päästä mielellään ihan heti!

Yllättävää tässä on-off-harrastuksessa on se, että jostain syystä suoristuskyky ei juurikaan heikkene vaikka treenitaukoa tulisikin vähän pidempään. Eilen juoksin muutaman kuukauden tauon jälkeen kylmiltään tunnin mittaisen kohtuullisen rivakan lenkin ja olo oli ihan loistava! Toki seuraavana päivänä polvinivelet ja alaraajojen suuret lihakset muistuttivat eilisillan kirmailuista mutta kahdeksan tunnin työvuoro lähes tauotta jalkojen päällä avasi kyllä tehokkaasti nämäkin jumit :)

Niin ja täytynee vielä mainita että tämänkertainen innoittaja oli työkaveri, joka pyysi lähtemään lenkkiseuraksi. Tiedän hyvin, että kyseisellä naisella on rautainen kunto, joten kyllähän siinä alkoi jo ajatuskin vähän jännittää! Päätin siis lähteä vähän treenaamaan jo ennakkoon että pysyn sitten mukana menossa kun yhteislenkin aika koittaa ja tässä sitä ollaan, juoksukärpäsen pureman saaneena. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti