Pages

perjantai 13. helmikuuta 2015

VÄHÄN SYNTINEN KINKKUPASTA


Tänään lapsilla oli vapaapäivä päiväkodista ja itselläni töistä. Tarkoituksenamme oli tavata ystäviäni ja heidän lapsiaan kunnes yllättäen esikoinen päätti muuttaa suunnitelmia radikaalisti vatsataudin muodossa. Siinähän se yö sitten meni lakanoita vaihdellessa ja pientä potilasta hoivatessa. Aamulla oli poikasella olo jo parempi ja oksentaminenkin onneksi loppui. Jouduin kuitenkin peruuttamaan treffit, olisihan tuo nopea mutta piinallinen tauti varmasti tarttunut helposti muihinkin lapsiin, etenkin kun ikähaarukka oli välillä 1-4-vuotiaat :(

No mutta lohturuokaa parhaimmillaan on siis tämä hivenen syntinen pasta-ateria:
300 g savukinkkua (itse ostin sellaisen ison palan, josta sitten siivutin omatoimisesti)
1 sipuli
1 dl kermaa
100 g homejuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
keitettyä pastaa

Kuullota sipulisilppu ja kinkut. Lisää paloitellut arinkokuivatut tomaatit ja vähän tomaattien öljyä. Lisää n.1,5 dl vettä ja halutessasi puolikas  lihaliemikuutio.Kypsyttele nestettä haihduttaen. Lisää kerma ja viimeiseksi murennettu homejuusto. Tarjoa pastan kanssa joko yhdistettynä tai erikseen.

Lisättyä suolaa ei mielestäni kaivannut ja liemikuution jätin siis laittamatta. Kastike on aika juoksevaa joten lisäsin pastan valmiin kastikkeen joukkoon ja hyvin onnistui näin mutta ainahan kastikkeen voi myös suurustaa mikäli koostumus ei miellytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti