Pages

keskiviikko 10. tammikuuta 2018

PUPUN BESTIS ELI SULOINEN PORKKANAKAKKU

Porkkanakakku on aina hyvää. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin täysin ylivertainen ohje sekä itse kakkuosan kuin kuorrutteenkin puolesta :) Lisäksi tämän kakun ero verrattuna useimpiin muihin lajitovereihinsa on se, ettei pohjaan tule lainkaan voita tai edes margariinia vaan ainoastaan öljyä, nerokasta!



(Ohje alunperin Maku-lehdestä)

Pohja:

4 munaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittua saksanpähkinää
1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3/4 tl suolaa
400 g porkkanaraastetta

Kuorrutus:

180 g voita
250 g tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
maun mukaan vanilja-aromia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ( halkaisija 26 cm, tilavuus min. 2 l).
Paista 175-asteisessa uunissa 45-60 min. Jäähdytä ja anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja lopuksi vanilja-aromi.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille ja koristele lopuksi kookoshiutaleilla ja pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti