Pages

torstai 11. elokuuta 2016

MUSTIKKAPIIRAKKA, ON SE VAAN IHANA!

Keittiön apteekkarinkaappi on sullottu täyteen jos jonkinmoista purkkia, purnukkaa ja pussia. Päätin tässä eräänää päivänä käyttää systemaattisesti pois kaikki ne, jotka eivät kuulu Must Have-osastoon. Ensimmäisenä pakkokäyttölistalle joutui mantelijauhe. Olin ostanut kyseisen jumalattoman kokoisen säkin karppailuaikoina ja tekaissut siitä "leipiä" yms leipomuksia. Nyttemmin jauhe on saanut kuitenkin odotella rauhassa jo pidemmän aikaa. Miehen toivomuksena oli saada mustikkapiirakkaa, joten Google laulamaan ja ohjetta etsimään! Pikaisen surffailun jälkeen löysinkin tämän simppelin reseptin:) 



Pohja:

100 g voita
1 dl tomusokeria/kidesokeria
2 keltuaista
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta

Päälle:

300 g mustikoita
1 rkl Maizenaa
Sokeria maun mukaan

Marenki:
2 valkuaista
0,5 dl sokeria

Vaahdota pehmeä voi  ja sokeri.
Lisää keltuaiset vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina vuokaan, lisää mustikka-maizenaseos ja paista 200 asteessa alimmalla tasolla 20 min.
Valmista marenkin vaahdottamalla valkuaiset ja lisäämällä sokeri vähitellen.
Pursota tai levittele vapaalla kädellä lusikan avulla marenki piirakan päälle ja jatka vielä paistamista 10 min tai kunnes marenkin ruskettuu kauniisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti