Pages

tiistai 19. tammikuuta 2016

Terkut Bahia Felizistä!

Lomailimme koko perheen voimin tässä tammikuun pakkasilla ihanan lämpöisessä Bahia Felizissä Kanarialla. Reissuun lähdettiin yhdessä miehen siskon perheen sekä miehen vanhempien kanssa joten porukkaa kertyi yhteensä 9 henkeä. Matkalla oli mukana pikkuväkeä, joiden ehdoilla tietysti toimittiin jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Matkakohde valikoitui lähinnä suotuisan ilmaston ja sopivan lentomatkan perusteella. Myös lapsille turvallinen mutta samalla virikkeellinen ympäristö vaikuttivat valintaan, Seuraavassa avaan hieman kohta kohdalta kokemuksiamme kyseisestä kohteesta :)

Apartementos Playa Feliz:Majoituimme kyseisessä huoneistohotellissa. Asuntomme oli kaksikerroksinen, alakerrassa keittiö, olohuone ja vessa, yläkerrassa taas kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone-wc sekä parveke merinäkymin. Huoneisto oli siisti, joskin neljän tähden kohteeksi sisustukseltaan hieman vaatimaton ja nukkavieru. Miinusta täytyy valitettavasti antaa siitä, että sänkyihin oli pedattu jo valmiiksi rikkinäiset vuodevaatteet. Lisäksi omassa pussilakanassani oli reikien lisäksi mustia tahroja, Meillä jopa lapset äitiyivät ihmettelemään, minkä takia sängyissä oli rikkinäisiä vuodevaatteita :D Lisäksi vuoteisiin oli pedattu aluslakanoiden alle jonkinlainen muovilakana joka hiosti ja rapisi yöaikaan aivan järjettömästi. Ymmärtäisin tällaisen varotoimen ehkä lasten sängyissä mutta vesivanhingot ovat lienee harvinaisempia meidän aikuisten kohdalla.
Huoneisto siivottiin lähes päivittäin, joskus huolellisemmin, toisinaan hieman suurpiirteisemmin. Siistijöille annetaan kaksi vapaapäivää viikossa joten näinä kahtena päivänä siivousta ei siis tehty.
Kylpyhuoneen suihkupuolella ajoittain ärsytystä aiheutti tulva, joka syntyi suihkuttelun seurauksena. Tähän kuitenkin tottui ja oppi itsekkin säätämään suihkuseinän juuri prikulleen oikeaan kohtaan vedenpaisumuksen ehkäisemiseksi.
Huoneistohotellin alue oli rauhallinen, viihtyisä ja siisti. Äänieristykset eivät olleet kovin kummoiset mutta itseä ei tuo ainakaan häirinnyt. Alueella majaili kuitenkin lähes poikkeuksetta vain lapsiperheitä joiden elämänrytmi on onneksi melko yhdenmukaista :) Ainoastaan yhtenä yönä naapurihuoneiston aikuisväestö juhli aamuyön tunneille huutaen ja rellestäen.
Ötökkäkammoisena ihmisenä haluan antaa vielä erityismaininnan. Huoneistosta löytyi koko viikon aikana ainoastaan yksi torakka ja sekin kohtuullisen kokoinen vaikka asuimme siis osin maan tasossa. Ulkonakaan ei torakoihin juuri törmännyt, vain muutaman kerran onnistuimme lasten kanssa bongaamaan tuon iljettävää eliön.


All Inclusive-palvelut:


Valitsimme matkallemme All Inc-palvelun. Ruokatarjoiluja oli mahdollista nauttia kahdessa eri ravintolassa, Hotel Orchidean suuressa buffetissa ja oman huoneistomme läheisyydessä olevassa pienemmässä ala carte-buffetissa. Päädyimme muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aina jälkimmäiseen. Suuressa buffetissa meno oli useimmiten jotain aivan järkyttävää. Lapset ja aikuiset juoksivat lautastensa kanssa kuin suuremmankin nälänhädän uhatessa. Lisäksi ruokailutila oli useimmiten sotkuinen ja henkilökunta välillä kovin nyreissään. Ruoassakaan ei juuri kehumista ollut. Oma lähiravintolamme taas loisti kotoisalla, rauhallisella ja siistillä ympäristöllään. Ruoka oli maistuvaa ja monipuolista. Oma mielikuvani all inc-ruoista oli hampurilaiset ja pizza kokiksella mutta jouduin todellakin yllättymään positiivisesti ruokien suhteen. Tarjolla oli päivittäin vaihtuvia liha-ja kala-annoksia joita kokit valmistivat paikan päällä tuoreena suoraan lautaselle. Saimme myös nauttia tuoreista hedelmistä ja kasviksista erittäin monipuolisesti. Juomapuolella tarjonta oli myös monipuolinen, sekä alkoholittomissa että alkoholillisissa tuotteissa. Ruoka-aikojen ulkopuolella evästä ja juomia oli mahdollista santsata oman mielensä mukaan snack-baareista. Näissäkin tarjolla oli siis hedelmiä, leipää jne, mutta myös hot dog-osastoa. 


Sää:


Onneksemme meidän lomaviikollamme aurinko paistoi päivittäin lähes pilvettömältä taivaalta. Iltaisin auringon laskettua lämpötila laski kuitenkin reippaasti ja illalliselle lähdettäessä pitkähihainen olikin jo tarpeen. Merituuli puhalteli välillä myös päiväsaikaan melko reippaasti, joten aina ei auringossakaan tahtonut pienemmissä vaatteissa pärjätä. 

Palmitos Park:Kävimme koko porukalla eläinpuisto Palmitos Parkissa. Matkaan lähdimme reippaasti julkisilla eli bussilla. Bussi ajoi kapeita vuoristoteitä totuttuun eteläeurooppalaiseen tapaan talla pohjassa rytmikkäästi tööttäillen ja välillä oli ainakin meidän seurueella tukka kauhusta pystyssä. Puiston pääsymaksu oli aikuiselta 30 eur ja tämä tuntuikin aluksi kovin hintavalta. Pääsymaksuun kuuluivat kuitenkin useat huikean upeat esitykset, joista siis kotimaassa olisi todennäköisesti joutunut maksamaan sisäänpääsyn lisäksi vielä erikseen. Saimme nähdä vaikuttavan petolintuesityksen, papukaijashown ja delfiininäytöksen. Itse puisto oli vaikuttavan kaunis vuoristomaisemassaan ja erityisen hyvin hoidettu. Kauniit kukat, pensaat, puut ja jylhä ympäristö tekivät todella vaikutuksen. Ja liikkuminen onnistui hyvin myös rattaiden kanssa. Suosittelemme!


Rantaelämä ja uiskentelu:


Hotellialueella oli useita altaita. Lisää altaita löytyi vielä Orchideankin puolelta mutta rauhallisemman tunnelman ystävinä viihdyimme omalla pienmmällä allasalueellamme. Lapsille oli tarjolla katettu pikkulasten puoli jossa vettä oli siis ihan matalasti ja toinen puoli hieman isommille, jossa taas vettä oli aikuisella hieman yli polveen saakka. Omat lapsemme viihtyivät hyvin altailla ja niissä ei siis valittamista. Joskin lapsissa ihmetystä herätti aikataulutus joka sulki kaikki altaat klo 17. Suru oli suurensuuri kun saapumispäivänä ei uimaan ehtinytkään :( Tämä asia kuitenkin korjattiin korkojen kanssa myöhemmin! Teimme myös yhden päivän retken Playa Del Inglesiin hiekkarannalle ja lapset tietysit hiekkaleikeissä ja merenrannassa viihtyivät. Itselle Inglesistä mieleen jäivät lähinnä epäsiisteys, ihmispaljous ja auringossa kärähtäneet humalaiset vanhukset.


Yhtä kaikki voimme siis suositella lämpimästi Bahia Feliziä ja Playa Feliziä, erinomainen kohde lapsiperheille ja miksei muillekkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti