Pages

lauantai 7. marraskuuta 2015

KUKKAKAALI-PEKONIKEITTO

Pyhäinpäivän aikaan maistelimme lasten isovanhempien luona erinomaista kurpitsa-bataattikeittoa ja tästä innostuneena löysin uudelleen sosekeittojen maailman. Kasvissyöjäaikoinani sosekeitot kuuluivat olennaisena osana reseptivalikoimaan mutta nyttemmin niitä tulee tehtyä yhä harvemmin. Meillä tällainen soppa maistuu myös pikkuihmisille joten monitoimikone laulamaan!




Tämä ohje on ollut joskus K-kaupan Ruokalehdessä :)

KUKKAKAALI-PEKONIKEITTO

800 g kukkakaalia
5 dl vettä
1 prk Flora pekoni-sipuliruokakermaa
(suolaa)

Keitä kukkakaali vedessä pehmeäksi, n.15 min. Kaada hieman keitinvettä kulhoon ja soseuta sauvasekoittImella tai monitoimikoneen kulhossa. Lisää kerma ja tarvittaessa suolaa. Kiehauta.


Alkuperäisessä ohjeessa keiton päälle oli tarkoitus paistaa pekonia mutta jätin väliin, sillä meillä ei niin kovin paistetusta pekonista perusteta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti