Pages

torstai 16. huhtikuuta 2015

Lastenjuhlien Marianne-torttu

Tänään vietimme lasteni yhteissynttäreitä. Tenavat ovat syntyneet kahden vuoden välein, kuopus helmikuussa ja esikoinen huhtikuussa, joten merkkipäivien yhdistäminen tuntui ihan luontevalta. Juhlien kutsuvieraslistalta löytyi kuusi 2-4-vuotiasta vilkasta pikku juhlijaa, joten meno oli ajoittain melkoisen riehakasta!




Tarjottavat olivat kohtuullisen vaatimattomat, osin ajanpuutteen ja osin juhlijoiden nuoren iän vuoksi. Pääherkkuna nautiskelimme  oikein onnistunutta ja makoisaa Marianne-kääretorttua ja kylkeen tekaisin vielä kauralastuja :)

Torttu syntyi näistä aineksista:

1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 munaa
1½ dl sokeria

Rahkatäyte

2 dl kermaa
2 prk rahkaa
mariannerouhetta
sokeria
vanijasokeria

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoseos ja vaahto keskenään. Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperin päälle hieman sokeria ja kumoa torttu sen päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet. Kun torttupohja on jäähtynyt levitä sen päälle rahkatäyte ja rullaa varovasti. Anna vetäytyä noin puoli tuntia jääkaapissa.
(Originaali resepti Koikokki-sivuilta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti