Pages

torstai 5. helmikuuta 2015

Bolognese-ihmiskoe

Yleensä suunnittelen melkolailla tarkkaan koko viikon ruokalistan. Tällä kertaa jääkaapissa odotti kuitenkin jauheliha, jonka varalle ei ollutkaan minkäänlaista suunnitelmaa. Hiilarihimotus otti vallan ja päätin tehdä spagettibolognesea. No olihan siinä osasyynsä tietysti silläkin, että meillä nassikat tykkäävät kovasti tuosta ruoasta, tai no siis yleensä kaikista ruoista joiden osana on makaroni :)

Otin tämän myös ihmiskokeena sillä olin jo ennakkoon suunnitellut kokeilevani omaa hiilihydraattitoleranssiani. Olen vetänyt kohtuullisen tiukkaa linjaa hiilareiden suhteen lukuunottamatta kerta viikkoon tapahtuvaa porsastelupäivää. Samalla on tullut kuitenkin kelailtua että kuinka paljon hiilaria elimistö kestää ilman että paino alkaa kivuta ylöspäin ja vanha tuttu turvotus palaa...

Ohjeena oli hyvinkin perinteinen, ainakin meidän perheessä, hatusta vedetty versio:

700 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
Maizenan ruskeaa suurustetta + vettä
Tomaattipyrettä
Lihafondia, jauhelihamaustetta (0%suolaa)

Jauhelihat pannulle paistumaan ja sipulit heti perään. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet ja kypsyneet voi kastikkeen suurustaa Maizenalla. Itse tykkään Maizenan helppokäyttöisyydestä mutta kukaanhan ei estä käyttämästä ihan perus vehnäjauhosuurustusta! Nesteenä käytin ihan vaan vettä, toki voi laittaa myös kermaa jos tukusammasta soosista tykkää.

Syömisen jälkeen olo oli hetken aikaa aika pönäkkä, mutta kyllähän se vatsanseutukin siitä sitten alkoi lasehtimaan. Huomenaamulla, tai siis yötyöläisen aamulla n. klo 14-15, katsotaankin sitten välitön tulos tästä hiilari-ihmiskokeesta. Ja kyllä, käyn joka aamu vaa'alla ja hiilarien turvottavan vaikutuksen huomaa kyllä jo heti ihan seuraavana aamuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti