Pages

keskiviikko 17. elokuuta 2016

KIRPSAKKA KARVIAISPIIRAKKA

Pakastimen uumenista löytyi pussillinen anopin antamia karviaisia. Hyvä niin, sillä tämän vuotiset karviaiset menivätkin suoraan pensaasta pikkunassikoiden suuhun :) Pakastekarviaiset pääsivät ilahduttamaan meitä tällaisen piirakan muodossa ja itselle ainakin tämänkaltainen ohje oli ihan uusi tuttavuus.



Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 rkl kylmää vettä

Päälle:

50 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 rkl mantelijauhetta
1 rkl vehnäjauhoja

4 dl karviaisia, pakastettuja tai tuoreita

Nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja vesi. Laita kylmään tekeytymään tunniksi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Suojaa reunat foliolla ja esipaista 200 asteessa 15 min.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada vuokaan pohjan päälle.
Ripottele päälle karviaiset.
Jatka paistamista 200 asteessa vielä 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti